Er du ét med din stil?

Hvorfor betyder fashion noget for dig? Jo det gør den, fordi mode er ligesom resten af de materielle ting vi anskaffer os – noget, der er med til at definere, hvem vi er! 


Har du nogensinde taget et kig ind i dit klædeskab og bare tænkt ”wow, hvor kedeligt”? Så er det nok fordi din stil ikke helt afspejler, hvem du er.

Du udvikler dig hele livet. Men ups… føles det alligevel som om, du ikke får manifesteret, hvem du er? Måske er det, fordi du har glemt dit personlige udtryk – den gnist, der highlighter, at du er noget helt særligt.

Og nej, det betyder ikke, at du skal klæde dig som verdens mange IT-piger, trække i farverige pailletkjoler, gå på kompromis med dine holdninger eller klæde dig på en måde, der gør dig utilpas. Du kan sagtens klæde dig mere diskret, miljøbevidst eller blive lidt mere edgy – bare du udtrykker dig!

Hvordan?

Hvordan griber du så det an? Det er her, vi håber at kunne hjælpe dig lidt på vej. I det følgende får du nemlig 6 kreative teknikker, der forhåbentlig kan inspirere dig til at få DIG inkorporeret i måden, du klæder dig på.

”Men 6 teknikker? Det er da ikke ret meget…” Nej, det er ganske rigtigt, men synes du vi har fat i noget, så kan du glæde dig til de næste mange uger. Der kommer vi nemlig med endnu flere råd til, hvordan du udvikler en stil, der passer til dig!

Observer, observer, OBSERVER!

myself.dk_teknologidrevet_markedsfoeringsplatform

Foto: istockphoto

Øv dig i at observere dine omgivelser. Alt kan bruges som inspiration. Læg mærke til folk du møder på gaden, farverne på dine yndlingsmalerier eller formen på de ting du synes er fede. Er der noget, du kunne integrere i dit valg af tøj, din frisure eller makeup?

Analyser! Hvad inspirerer dig?

Identificer, hvad der giver dig inspiration. Hvad fanger din opmærksomhed? Er det arkitektur, blomster, mennesker, en bestemt farve, grafisk design eller butiksdekorationer? Hvilke aktiviteter giver dig inspiration til at foretage dig noget positivt? Er det sport, kunst, en skovtur eller noget helt fjerde.

Brug de ting, der gør dig glad som inspirationsfaktor til, hvad der gør dig til dig!

Lyt til din hjernestamme

myself.dk_teknologidrevet_markedsfoeringsplatform

Foto: istockphoto

Ja, det er der dine følelser sidder, og det er der, du får de mest instinktive reaktioner på, hvad du oplever. Og når det handler om din personlige stil er det denne del af hjernen du skal lytte til!

Oversæt dine positive reaktioner på det, du ser til pejlemærker for, hvad du ønsker at opnå i din personlige stil. Tænker du ”hold da op, hvor ser hun god ud!” eller ”mand, hvor er han cool!” så identificer, hvad det er ved hende eller ham, der fremkalder din reaktion og brug det!

Lad være med at tænke, ”det er for dristigt til mig”, eller ”den farve kan jeg ikke bære”. Selvfølgelig kan du det! Måske du skal vende dig lidt til det derhjemme, inden du tør springer ud i verden med det… Men du kan bære alt, så længe du udstråler, at du er komfortabel!

Klip og Klistre

Lav et mood board! Du kender dem fra modemagasiner, pinterest, Polyvore og måske endda TV udsendelser. Et mood board er en samling af materialer, billeder m.m. man kan lade sig inspirere af.

Der er mange måder at lave et mood board på. Du kan både lave en god gammeldags kollage, eller hvis du er mere sirlig, kan du gøre det via computeren.

Start med at finde billeder i magasiner, bøger eller internettet. Er det formen på et specielt stykke tøj, er det farven, udtrykket eller materialiteten, der interesserer dig. Få det op på dit mood board og begynd at kigge efter enten dele eller det samlede udtryk, når du går på shopping.

myself.dk_teknologidrevet_markedsfoeringsplatform

Foto: WordPress

Hvis du mangler et udgangspunkt for at kunne gå i gang med at lave dit mood board er der massere af hjælp at hente på nettet. Du kan evt. hente en gratis mood board template hos KORY WOODARD, så kan du nøjes med at koncentrere dig om farver og billeder.

Find læsebrillerne frem

Hvad gør du normalt, når du ønsker at blive klogere? RESEARCH! Lad dig inspirere af verdens mange fantastiske bloggere.

Det siges, at de blogs og magasiner, du læser, er en spejling af din stil – eller i hvert fald den stil, du essentielt set ønsker at have. Hvis ikke du allerede følger diverse bloggere, så er det måske på tide!

Bare i Danmark er der en hel del inspirerende kvinder og mænd, der kan give dig tips og tricks til, hvordan du giver hverdagen et personligt touch. Vi kan i flæng nævne bloggere som Stine Mo, Søren Jepsen og Marie Kragmann, hvis blogs dækker alt fra mode, livstil, bolig og mad.

Og er du til det lidt mere eksotiske, så er der også massere af inspiration at hente udenlands som hos sofistikerede Korin Avraham, selvsikre Katie Sturino eller Man Repellers friske og sjove Leandra Medine.

Video: British Vogue

Bliv tidens opdagelsesrejsende

Talrige opdagelsesrejsende har begivet sig ud, hvor ingen før har været. Nu er det din tur - Udvid din horisont. Nogen gange ligger den største inspirationskilde i ukendte territorier.

Er du kvinde, kunne herremode måske være sjovt at kigge nærmere på. Gør enten som Coco Chanel og se efter komfortable elementer/outfits eller adopter dele af herremoden i din egen stil. Det er set før med stor succes bl.a. da flere kvinder tog herreuret til sig.

Du kan også se nærmere på kulturelle outfits, hente inspiration i møbeldesign, fotografier eller i dine bedsteforældres gamle fotoalbums. Og det kan du uanset, om du er kvinde eller mand.


Fandt disse 6 små tips inspirerende? Så #StickAround! Vi vil nemlig hen over de næste par uger give dig mere inspiration til, hvordan du skaber din helt personlige stil!

Har du allerede styr på stilen og/eller kunne du godt tænke dig at få modebranchen ind i din professionelle hverdag? Så har vi godt nyt! Du kan nemlig finde jobs i modebranchen her på myself.dk

0 0 votes
Article Rating

Hold mig underrettet
Underet mig
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments