Tirsdag er ugens bedste dag til selvrefleksion. Mandagen duer ikke, for der er simpelthen for meget andet, man skal. Tirsdag er dagen, hvor jeg lægger mærke til mit eget spejlbillede. Ser jeg ud som, jeg gerne vil? Har jeg det rigtige tøj på? Er jeg lige så dårlig til at lægge den perfekte make-up, som jeg var i sidste uge? Behøver jeg make-up (ja!)?

I dag er også den første dag, det rigtig er gået op for mig, at sommeren er overstået. Mest af alt fordi jeg for første gang i flere måneder har følt, at mit outfit er dikteret af vejret og ikke af mig.

I skrivende stund er jeg iført en sort silke top, en uld cardigan, et blå/pinkt silketørklæde, amarena-farvede bukser og et par sneakers med såler i matchende farve. Teknisk set er der ikke noget galt med mit outfit. Det er pænt, det er er semi-varmt, men det vækker ingen begejstring at se mig selv i spejlet. Det føles som om jeg er kørt ud på et stilmæssigt sidespor. Kender du den følelse?

Men hvad vil det egentlig sige at være in style?

At have stil betyder at opfører eller klæde sig korrekt. Spørgsmålet er så - hvordan definere man korrekt? Skal det ses i forhold til vejret? Det vil betyde, at man skal klæde sig praktisk, og jeg hader praktisk. Praktisk er måden, jeg er klædt på lige nu.

Korrekt kan også betyde, at man konsekvent følger modemagasinernes shoppingsguides? Men i så fald skal man have et kæmpe månedligt budget. Ellers kan man umuligt imødekomme ikke bare priserne, men også mængden af items, der skal indkøbes hver måned.

Nej, korrekt må være at klæde sig som den bedste version af sig selv. Noget, jeg har lagt mærke til, er, at de mest inspirerende mennesker jeg ser på gaden, altid er dem, der har attituden ”Jeg ser mega godt ud. Det her outfit er essensen af, hvem jeg er - Take it or leave it!”.

Det er også den type mennesker, der sætter gang i spontan selvrefleksion, hvilket for mig er en booster i forhold til at tage mig selv alvorlig. Udstråler jeg mine styrker? Er jeg den, jeg gerne vil være? For det er jeg ikke altid! Nogen gange tager jeg mig selv i at klæde mig på i forhold til, hvad jeg tror, andre vil forvente af mig. Ikke fordi min forestilling nødvendigvis stemmer overens med virkeligheden, men ubevidst påvirker den mit valg af tøj.

Jeg har det bedst med mig selv, når mit outfit er både farverigt og lidt skævt. Jeg beundre tit kvinder med en helt anden stil - klassisk elegance i lette patelfarver / eller engelsk jagttøj i brunt tweed. Det er bare intet af det, der passer til mig. Hvordan er din stil?

Dagens tema er selvrefleksion, så lad os lave en hurtig øvelse!

  • Prøv at forestil dig den fantastiske følelse af at udstråle essensen af den vidunderlige person du er?
  • Luk øjnene og forestil dig et outfit der allerede hænger i dit klædeskab. Hvad har du på? Hvad er dit yndlingsitem, der gør dig glad, hver gang du ser dig selv i spejlet?
  • Hvad er det ved det item, der gør dig glad?
  • Hvorfor gør det dig glad?
  • føler du samme glæde ved andre af dine items?

Hvis jeg skal vælge et stykke tøj, der altid gør mig glad, skulle det være mine ”Chair-party-pants” fra Maje. Det er et par harems-agtige bukser i silke med et metallic lyserødt og koboltblåt broderi.

Grunden til jeg kalder dem mine ”chair-party-pants” er fordi, de, siden de var nye, har efterladt en mængde glimmertråd på min arbejdsstol. Og det er nok det, jeg elsker aller mest ved dem!

De er super flotte, og de giver mig følelsen af, at der altid er en fest omkring mig. Nu med ankomsten af efterårsvejret, er de super upraktiske (de er ALT for kolde at have på i temperaturer under 17 grader). Men følelsen de giver mig, må vel også findes i andre items – også items målrettet vinteren!

Hvis din påklædning afspejler, det du elsker ved dig selv, eller den du gerne vil være, tror jeg ikke, du kan undgå at blive glad? Den begejstring, tror jeg smitter af på andres opfattelse af, hvem du er! Og det er jo i virkeligheden også det, der er skønt ved mode.

Det handler ikke om hverken tøjet eller accessoiresne. Det handler om tilfredsstillelsen og glæden ved at være dig! Moden er reelt et samfundsmæssigt frirum, hvor vi (du og jeg) visuelt og næsten uden regler (Note: Adamskostumer og tildækning af ansigt er pt. ikke en mulighed) kan udtrykke, hvem vi er!

At være in style må derfor betyder at være den bedste version af sig selv! Eller hvad mener du?

0 0 votes
Article Rating

Hold mig underrettet
Underet mig
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments