Mooooonday’s heeeeere! The Monday’s here. Workload is here. A deadline is near. It fills me with fear! Ooooooh Monday’s here….

Yep det er én måde at gå mandagen i møde på. En meget ”Poetisk” måde, men den er ikke just positiv vel?

Træthed, travlhed, deadlines og følelsen af, ikke at have nået alt det man gerne ville i weekenden, er 4 super gode grunde til, at mandag igen og igen kåres som ugens mest deprimerende dag.

Og hvem har aldrig overveje at melde sig syg, når vækkeuret ringer efter en ALT for kort weekend? Kan du sige dig fri? Jeg kan i hvert fald ikke!

Men hvorfor er mandagen egentlig deprimerende?

Måske fordi VI gør mandagen til noget deprimerende. Ikke bevidst, men når man vægter sine ord negativt (”jeg er så træt, jeg kan ikke overskue mine opgaver, torsdagens deadline stresser mig”), er der jo heller ikke noget godt at komme efter, vel?

Hvis man tænker over det, er mandage faktisk ret fantastiske. Det er afslutningen på et par gode fridage og begyndelsen på en ny uge, hvor vi gør alt det, vi er gode til!

Starter man ugen på en god måde, er der jo også større sandsynlighed for, at den slutter godt. Vi kan kalde det "den gode cirkel". Jo mere du gør for at motivere dig selv til at se positivt på tilværelsen, jo mere lykkes du med (og nej jeg prøver ikke at sælge dig et coaching forløb, men…)

…Prøv at vende de negative ting til noget der motivere dig. Fx vil jeg (i dagens anledning) prøve at tackle mine største mandagsudfordringer sådan:

Træthed = Bevis på at jeg har brugt energi på gode ting i weekenden.

Travlhed = Masser af spændende opgaver, der stimulere mit behov for professionel udfordring.

Nye Deadlines = Frihed til at vælge, hvilke opgaver jeg vil starte ud med. Og hvorfor ikke tage de sjove først?

Følelsen af ikke at have nået alt det, jeg gerne ville i weekenden = Jeg kommer ikke til at kede mig når ugen er omme. Jeg har jo meget at glæde mig til!

Så tror jeg vil ændre mit lyriske indslag til:

Mooooonday’s heeeeere! The Monday’s here. Excitement is here. Birds sings to my ear. All good things are near! Oh YEEEEES Monday’s here!!!

Prøv du at tænke på dine største mandags-issues! Hvordan vender du dem til noget positivt, der motiverer dig?

0 0 votes
Article Rating

Hold mig underrettet
Underet mig
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments