Hello hello hello…!!

Sidder du her Kristi Himmelfartsdag og overvejer, hvad du kan få tiden til at gå med, nu det meste af Danmark synes at være gået i dvale, kan du jo begynde at lægge en plan for din professionelle identitet – AKA din karriere!

Let’s face it, ingen kommer ikke sovende ind i modebranchen. Nogle gange er det letteste i verden at drømme sig til de steder, man gerne vil arbejde. Det der er svært kan være at finde vejen ind!

Et godt sted at starte er ved at kigge på din ansøgning, hvilket derfor er dagens tema. Hvordan nailer man lige den??

Den største fejl, de fleste af os begår, er at tro at ansøgningen skal afspejle dit CV, hvilket betyder at din ansøgning bliver alt for laaaaaaaang, uinspirerende og (hate to break it to you) kommer til at ligne ALLE de andre ansøgninger virksomheden modtager.

Ansøgningen er jo virksomheden måde at lære dig lidt at kende, før de har mødt dig, hvilket betyder at det er her du skal skinne om kap med solen!

3 gode råd til din ansøgning!


1. Skriv din ansøgning, som om den skulle postes på de sociale medier.

Hvis du gerne vil have dit content på dine sociale profiler skal bemærkes, er du nød til at lægge personlighed i det! Det nytter ikke at smække et billede op af din morgen croissant og fortælle i detaljer, hvordan du erhvervede dig den.

Nej!

Teksten skal både være kort, gerne lidt quirky og så den skal afspejle hvem du er som person, samt hvorfor din morgen croissant er mere interessant end alle andre menneskers morgen croissanter. Giver det mening?

2. Drop ”jeg elsker mode”

Hvad betyder det? Der er absolut ingen substans i den sætning. Og slet intet der kvalificere dig til at arbejde i modebranchen.

Jeg skulle engang have taget en blodprøve, stikkeren/sygeplejersken kiggede på min medbragte taske, smilede og sagde ”jeg elsker mode”. Det betød jo ikke at hendes evner lå som designer eller moderedaktør, men bare at hun syntes min taske var fed.

I stedet for at komme med den ene floskel efter den anden (sorry hvis det lyder lidt hårdt), så prøv at overveje fællestrækkene mellem dig og den virksomhed du søger hos. Hvorfor søger du hos lige præcist den virksomhed? Fortæl hvordan du synes i matcher, og hvorfor I begge vil få noget ud af et evt. samarbejde! Det gør dig nemlig til et asset og ikke en af de mange!

3. Efterlad beskrivelsen af dine tidligere arbejdsopgaver til CV’et

Med mindre at det, du hidtil har lavet, er afgørende for, hvem du er som person, eller har helt særlig relevans for stillingen, du søger, så efterlad opremsningen af arbejdsopgaverne i CV’et.

For at citere afslutningen på H&M’s stillingsopslag ”Det er din personlighed, der betyder mest for os” og sådan forholder det sig faktisk for de fleste virksomheder også udenfor modeindustrien!

Du kan være jordens bedste indenfor dit felt, men matcher din personlighed ikke med virksomheden er det altså et dårligt match for begge. Sørg for at det er den der fylder i din ansøgning, for det er her, du kan være kreativ! Det er her du kan være dig!!

Til gengæld er det vigtigt at du bruger dit CV til andet end at fortælle, hvor du tidligere har været ansat. Et CV må gerne fylde 2 sider, så brug pladsen! Beskriv hvad du har lavet, specielt under de ansættelser, der har givet dig kompetencer til at varetage den stilling, du søger!

Er du en af dem der har haft 1000 jobs? Sorter i dem! Det er måske ikke relevant, du gik med reklamer som 15 årig...? Just saying it..

Vi håber overstående kommer til at hjælpe dig med at naile drømmejobbet!! Har du flere gode råd? Eller synes du, denne blog er helt i skoven? Fedt du har en holdning! Del den gerne med os – og med alle de andre modeaspiranter!

Og så husk at nyde fridagen! Du kan evt. tjekke vores jobbørs. Vi har fået masser af nye spændende stillinger på siden i går!

#KarriereAktivisme


Besvar