MARC JACOBS

Unik, usædvanlig og oprigtig. Det er nok de tre ord, der bedst beskriver en amerikanske designer. Nogle mennesker har modet til at sigte direkte efter stjernerne og Marc Jacobs må siges at være en af disse. Han dementerede fra High School of Art and Design i 1981. Bare to år efter designede han for Parsons og i 1986 lancerede han sin egen kollektion under eponymet MARC JACOBS.

Bortset fra et midlertidig tilbageslag i 1993, da Perry Ellis efter den berygtede Grunge kollektion fyrede ham, har Jacobs markeret sig som en af tidens største fashion talenter og en Ikonisk Designer.

Som den yngste designer nogensinde blev Marc Jacobs i 1992 kåret som årets bedste designer af mode til kvinder og modtog den anerkendte CFDA (Council of Fashion Designers of America) pris.

Siden har han kunne tilføje en del flere til sit imponerende port folio. Fra 1997-2013 fungerede han som kreativ direktør for Louis Vuitton, hvor han stod i spidsen for flere imponerende design fusioner – hvem kan glemme brandets fantastiske fusioner med bl.a. Stephen Sprouse og Kusama?

Marc Jacobs er en mand, der elsker at tage kreative chancer. Hans designs er ment til både at flytte grænser og til at inspirere det enkelte menneske til at skabe sin egen stil. Det vidunderlige ved hans kollektioner er, at ånd vejer lige så tungt som tekstur og proportioner.

For Marc Jacobs har fashion items ingen værdi førend de bæres af et menneske, der bruger dem til at udtrykke sin individualitet og personlighed. Hans designmæssige afsæt er i øvrigt et, han gerne lærer fra sig. Derfor udkom i slutningen af 2017 et online seminar fra MasterClass i gennem hvilket Marc Jacobs underviser i sit take på fashion design.

Blogfoto: Steven Meisel


Følg Marc Jacobs på: 


0 0 votes
Article Rating

Hold mig underrettet
Underet mig
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments