Pailletter, levende discokugler og sofaer i brændt orange. ELLE Style Awards 2018 var et magisk mix af glamourøs disco-feber og vaskeægte 70’er stemning.


Der var engang, hvor beklædning bare var en nødvendighed, og hvor stil handlede om, at materialet kunne holde mennesket varmt uanset forholdene.

Sådan er det ikke mere!

I dag er nødvendigheden skiftet ud med kreativitet og det personlige udtryk samlet under fællesnævneren – MODE! Og ved ELLE Style Awards 2018 var det netop modens brede palet, der blev hyldet i DR-byens fantastiske rum.

runway ELLE Style Awards 2018

Et vaskeægte Manhattan midt på Amager

At Amager skulle kunne konkurrerer med Manhattan, vil for de fleste lyde usandsynligt. Men torsdag d. 3. maj var dette en realitet. Showet var samlingspunkt for både modebranchens bannerførere og Danmarks mange fashionistaer – og hvilket uforglemmeligt syn.

At træde ind i DR-byen var som at træde ind i et levende modemagasin. 2018 er året for discoens renæssance, og det var tydeligt at se på arrangementets mange fremmødte, der alle havde taget trenden til sig og mixet den op med deres eget udtryk.

Mystik, selfies og Möet Champagne

Yes, bedre bliver det ikke! Det legendariske Studio 54 har ikke alene været inspirationskilden for årets måske største trend – både diskoen og mystikken var essencen ved aftenens arrangement. ELLE Style Awards var en vaskeægte mode-oplevelse, hvor deltagerne kunne bade sig i glamour, tage hundredevis af selfies og drikke lækker Möet Champagne.

Ole Henriksen ELLE Style Awards 2018

Fashionable Late Night Fever

Under musikalsk ledelse af DJ Pixie skød årets værter Mette Lindberg og Esben Bjerre showet i gang.

Første presenter på scenen var hele Danmarks cremefar 67-årige Ole Henriksen, der med et fantastisk humør kom dansende ind på scenen, for dernæst at afsløre Årets Stilikon – Emili Sindlev. Den 22 årige stylist modtog prisen både overvældet og in STYLE. Både kjole, sko og accessoires var håndplukket fra Chanels meget omtalte SS18 show.

 

”Det giver mening at arbejde hårdt og kæmpe for det, man drømmer om”
- Emili Sindlev>

 

Og mon ikke! Det er nemlig ikke blot Emili Sindlev, der udlever en kæmpe drøm. De mange aktører i den danske modeindustri brager nemlig frem og tiltrækker sig helt ekstraordinær opmærksomhed på den internationale modescene.

Blandt disse aktører findes blandt andre danske Nina Marker, som vandt aftenens pris som Årets Model. Nina kunne dog ikke selv være tilstede ved overrækkelsen. Hun gik nemlig modeshow for Chanel i Paris – og hvad er endnu vildere: Nina Marker er Karl Lagerfelds nye muse. Way to go!

Året hvor vi tør være anderledes

ELLE Style Awards er først og fremmest et event med fokus på stil, og 2018 er året, hvor alt er muligt. Det er året, hvor du og din stil vejer tungere end tendenserne. Du er nemlig modebranchens største inspirationskilde. Om du sammensætter dit outfit efter dit humør eller dine holdninger, er ligegyldigt. Bare du tør være dig – og være det fuldt ud! Dette blev understreget af vinderen af prisen som Årets Makeupartist Marie Dausell, der gav en særlig tak til alle ”...dem der er kreative, anderledes, dem der tør stikke ud af mængden”. Og som om ord ikke var nok, visualiserede sidste års vært Signe Lindkvist, hvor fedt det er at være anderledes. For hvad er mere Disco end at komme udklædt som discokugle?

Signe Lindkvist ELLE Style Awards 2018

Heal the world

Selvom et discokugle outfit nok er en tand for avanceret for de fleste, skal du som fashionista stadig holde din garderobe opdateret. Men mode handler ikke længere om hurtigt forbrug. Omtanke for kloden er det nye sort.

Internationalt eksperimenteres der med bakterielt fremstillede tekstiler, algefarve, og flere store brands har også inkluderet genanvendelse af materialer i deres produktion. Men det er ikke kun internationalt, der er fokus på bæredygtighed.

Danmark er i den grad også på verdenskortet. Årets CSR-pris gik til Tomorrow, der står bag verdens mest bæredygtige jeans. Men Tomorrows chefdesigner Henriette Pieszak måtte dog dele spotlightet med 11-årige Isolde Rudolph (der i følgeskab med sin mor - Andrea Rudolph) stod for overrækkelsen af prisen. Isolde er nok en lille pige, men hendes ord berørte alle i salen:

"Kære voksne, vi har ikke lyst til at bo i en verden, der er ødelagt … Gør en forskel, så jorden bliver et dejligt sted for mig og jeres børn at bo på”
- Isolde Rudolph, 11 år

 

Stærkt gået - både Isolde og Tomorrow!

ELLE holder baren høj

Fru ELLE (Cecilie Ingdal) stod for overrækkelsen af aftenens sidste pris – ELLE Prisen. Denne pris er helt særlig, idet modtageren eksklusivt vælges af magasinets redaktion. Prisen gives til en modeperson, der har gjort noget særligt for dansk mode internationalt.

I år gik prisen til smukke Helena Christensen, der var blandt 90’ernes supermodeller. Helena er om nogen en stærk ambassadør for dansk mode. Foruden sin fortid på catwalken, er hun nu både aktiv bag kameraet og i forskelligt velgørende arbejde.

Helena Christensen ELLE Style Awards 2018

Når Helena netop i år blev udvalgt til at modtage den meget præstigefyldte pris, skyldes det, at hun i efteråret genindtog catwalken sammen med sine supermodel-kollegaer ved Versaces SS18 show, der markerede 20-året for grundlægger og designer Gianni Versaces død. Hvad kan man sige? Once a supermodel, always a supermodel.

ELLE har med valget af Helena Christensen sat baren høj for næste års nominerede. Vi glæder os til at se hvem, der kan konkurrerer med supermodelens mange fashionable talenter.

Gik du glip af showet?

No worries, du får nemlig chancen næste år. Forberedelserne er nemlig allerede i gang. I ELLEs helt egen mini-dokumentar, "Modemagi in-the-making" fra 2017 kan du komme med bag kameraet og se hvordan magasinets redaktion planlægger hver eneste detalje til ELLE Style Awards.

Alle 2018 vindere 


ÅRETS STILIKON: Emili Sindlev

ÅRETS STYLIST: Barbara Gullstein

ÅRETS MODEFOTOGRAF: Henrik Bülow

ÅRETS MODEL: Nina Marker

ÅRETS MODESHOW: Designers Remix

ÅRETS HÅRARTIST: Henrik Haue

ÅRETS MAKEUPARTIST: Marie Dausell

ÅRETS MODEFORMIDLER: Danmarks Designmuseum: Erik Mortensen. I am black velvet

ÅRETS CSR-PRIS: Pieszak: Tomorrow

ÅRETS INTERNATIONALE MODEHUS: Balenciaga

ÅRETS BRAND: Saks Potts

ÅRETS UUNDGÅELIGE: Cecilie Bahnsen

ÅRETS SMYKKEDESIGNER: Griegst

ÅRETS MODEDESIGNER: Julie Fagerholt

ÅRETS POWERPRIS: Ganni

ÅRETS ELLE-PRIS: Helena Christensen


Læs mere om showet på ELLE.DK

0 0 votes
Article Rating

Hold mig underrettet
Underet mig
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments