GABRIELLE 'COCO' CHANEL

En lille petit dame med store visioner og et enormt gåpåmod. Gabriel ’Coco’ Chanel var kvinden der revolutionerede modeindustrien og satte det 19. århundredes kvinder fri. I al fald fra tøjets fysiske begrænsninger.

Chanels no-nonsense tilgang til design har inspireret og begejstret hele verdenen. Mest berømt er nok ”den lille sorte”, hvis fødsel kan siges at være startskuddet til moden, som vi kender og oplever den i dag.

Historien om Chanel startede med en ung ambitiøs pige, der mod alle odds kravlede op af den sociale rangstige og skabte sig et navn blandt det højere borgerskab.

I 1910 åbnede hun sin første butik, i hvilken hun designede og solgte hatte. Etapevist udvidede hun sit sortiment. Først med en luksuriøs sports og fritids butik i Deauville. Senere med sit Maison de Couture, det ikoniske modehus på 31 rue Cambon. Det var her hun foruden ”den lille sorte” skabte verdenskendte klassikere som Chanel no. 5 og den eftertragtede 2.55 håndtaske.

Intet fashion brand kan i dag siges at være bedre kendt end huset CHANEL. Chanel er klassisk, elegant og luksuriøst.

Gabrielle Coco Chanel døde i 1971, men takket være hendes excentriske arvtager Karl Lagerfeld formår huset stadig forundre og betage sit publikum med fantastiske kollektioner og stilfulde designs!

Topfoto: Fairchild Archive

0 0 votes
Article Rating

Hold mig underrettet
Underet mig
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments