Hvorfor tage på shopping i Aarhus? Hellooooo!! Fordi den jyske metropol er det perfekte mix af autenticitet, charme og quirky coolness. Og skønt byen kun huser små 300.000 indbyggere er der massere af mulighed for at handle både skandinaviske og internationale brands. Desuden Vogue like it  - we like! Derfor highlighter vi i denne uge 5 fantastisk butikker, du skal kende i smilets by!

Passion for Fashion?

Kalder alle fashion addicts! Ny sæson, nye cravings. Men nu behøver du heldigvis ikke krydse hverken hav eller landegrænser for at bade dig i luksus eller internationale designer brands. Yep, du kan godt finde smilet frem – Aarhus har nemlig det hele!!

ME & MONIIKKA, Risskov

ME & MONIIKKA

Foto: ME & MONIKKA

Banker dit hjerte for mærker som Karl Lagerfeld, MMissoni, Moschino, Diane Von Furstenberg, Equipment, Hudson Jeans, PBalmain og Armani? Så kan ME & MONIIKKA hurtigt blive dit second home. Butikken er nemlig helt og aldeles dedikeret til de internationale designer brands.

Og så er der good news til dig der godt kan lide et outfit der er ”one of a kind”. ME & MONIIKKA er nemlig eneforhandler på flere af deres brands og køber altid kun få stk. af hvert item. Du kan derfor roligt spadser ned af den aarhusianske catwalk (strøg), forvisset om at der ikke vil være andre i det samme outfit som dig!

Læs mere og find butikken her

COLLAGE THE SHOP, Aarhus C

COLLAGE THE SHOP, Aarhus C

Foto: COLAGE THE SHOP

Aarhusianerne bad om luksus og VOILA! I november indtog COLLAGE THE SHOP, der huser flere verdens største luksusbrands, Vestergade 4. Butikken spreder sig over 180 kvadratmeter og huser både tasker, sko og tøj fra modehuse som Bottega Veneta, Mulberry, Burberry, Gucci, Loewe og Saint Laurent.

Hvad, der er særligt at bemærke i COLLAGE THE SHOP, er (foruden all the luxury), at interiørets kølige skandinaviske udtryk er smukt fusioneret med de originale lofter fra det gamle Svane Apotek. Og netop dette gør efter vores mening butikken helt speciel!

Så hvis du har brug for en update på de internationale trends i Ny/klassiske omgivelser, er COLLAGE THE SHOP the place to go. Prøv evt. at tæller hvor mange svaner du kan finde både på butikken facade og loft.

Læs mere og find butikken her

Autentiske Vintage Wonders

Modebranchen er en af de store syndere, når det gælder CO2-udledning. Der er mange måder at imødegå den grønne omstilling. Vi forbrugere er begyndt at stille krav til det, vi køber, hvilket betyder at flere store modehuse som H&M, Hugo Boss, Puma, Levi's og Adidas nu planlægger at blive klimaneutrale allerede i 2050.

Og så har vi fået smag for vintage – og lad os bare være ærlige, der er noget helt særligt både over stilen og materialerne fra fordums tid!

Vintage Divine, Aarhus C

Vintage Devine

Foto: Vintage Divine

Er du også storfan af Matador (nærmere specifikt Maudes vidunderlige kjoler)? Hvis du drømmer om at blive gift i en vintage parisermodel eller bare se lige så guddommelig ud som kvinderne fra 1920’erne til 60’erne, så er Vintage Divine lige dig!

Ejer Mette Marie har gjort vintage til sin hobby og håndplukker derfor selv det fineste i Vintage Couture, dagligdags-tøj, sko og tasker, fra både fra ind- og udland. Som ægte vintageentusiast har Mette Marie også valgt butikkens placering med omtanke! Aarhus centrum i et gammelt bindingsværkshus.

Kan du forestille dig et bedre setup for en ægte ’Manufakturhandel’? Hvis ikke så bør du helt klart slå et smut forbi butikken!

Læs mere og find butikken her

High-end Quirkyness

Hvad er det bedste ved aarhusianerne? Det er deres evne til at udvælge og sammensætte det bedste fra to verdner. De tror på det gode gammeldaws købmandskab, nærværet og autenticiteten, men er ikke bange for at kombinere det med storbyens kant og quirkyness. Og netop det er hvad hele to af byens High-end butikker afspejler!

NÜ, Aarhus C

NU Aarhus

Foto:

Med et navn, der betyder nøgen på fransk og kvinde på kinesisk, har det danske brand NÜ en del at leve op til! Som kvinde forventer man nemlig både noget særligt, noget personligt og noget der passer til alle. Noget der er lækkert, lidt edgy og i High-end-klassen! Nothing less will do!

Heldigvis er sortimentet skabt på baggrund af netop samme filosofi. Måske er det derfor brandet klare sig godt ikke bare på nationalt, men også internationalt plan.Butikken i Aarhus emmer da også af rå, sexet femininitet, og akkompagneres naturligvis med god personlig betjening!

Læs mere og find butikken her

UTZON, Aarhus C

UTZON

Foto: UTZON

Please må vi få en fod indenfor! UTZON på Vestergade 5 (klods op af COLLAGE THE SHOP) er måske Aarhus mest stemningsfulde butik. Efter at have passeret det lyserøde kirsebærtræ træder man ind i et meget personligt og dekadent univers med håndplukkede møbler og boligtilbehør, parfumer, livsstilsbøger, pels og ikke mindst high-end fashion. And Mother Mine – We Want it all!

Men butikken har også haft god tid til at få fod på det hele. UTZON har nemlig ligget her i 40 år, men er som en hver anden byskat aldret med ynde (og fede initiativer)! En ting er sikkert – You’re gonna love it!!

Læs mere og find butikken her

Er det første gang du er på shopping i Aarhus, har vi kun et at sige: Glæd dig!
Her i smilets by er der nemlig stemning, glæde og FASHION!

God tur!

0 0 votes
Article Rating

Hold mig underrettet
Underet mig
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments